Uw loepbril wordt compleet op maat gemaakt en aangepast aan uw wensen qua vergroting, convergentie, inclinatie, werkafstand en is desgewenst uit te rusten met Prisma (beeldverschuiving), waarbij het beeld verplaatst wordt en de nekkanteling tot een minimum gereduceerd kan worden.
Dit alles wordt in overleg met u bepaald.

Afspraak maken

Onze werkwijze

Er volgt een korte amneses, en uw huidige brilsterkte en pupil afstand worden bepaald. We willen uw wensen voor de aanschaf van een loepbril in kaart brengen: bijv. meer zicht, een betere werkhouding?

1. Afspraak maken

Telefonisch of per email wordt met u een afspraak gemaakt voor de aanmeting / demonstratie in uw praktijk. Deze afspraak duurt gemiddeld 45-60 min. Tevens worden onze prijzen en werkwijze aan u gecommuniceerd.

2. Start demonstratie

Eén van onze deskundige optiekadviseurs bezoekt u met een volledig ingerichte aanmeetkoffer. Hierin zitten alle meetinstrumenten en demonstratie loepbrillen en verlichtingssystemen. Met deze instrumenten kunnen we u een perfecte demonstratie geven, ook indien u brildragend bent.

3. Wensen in kaart brengen

Er volgt een korte amneses, en uw huidige brilsterkte en pupil afstand worden bepaald. We willen uw wensen voor de aanschaf van een loepbril in kaart brengen: bijv. meer zicht, een betere werkhouding?

4. Vergroting bepalen

Samen met u wordt de meeste ideale vergroting bepaald. Er zijn 8 vergrotingen van: 2,3 tot wel 6.4, Uiteraard krijgt u de vergrotingen die bij uw werkzaamheden passen direct gedemonstreerd.

5. Ergonomie bekijken en adviseren

We gaan nu uw huidige en gewenste werkhouding (ergonomie) bekijken en adviseren. Het is prettig als u in deze fase een werksituatie kunt nabootsen, het liefst zo reeël mogelijk.

6. Demonstratie lichtsystemen

Desgewenst krijgt u van de optiekadviseur een demonstratie van één van onze lichtsystemen. Deze worden zeer eenvoudig op de loepbril bevestigd, hierdoor onstaat een volledig schaduwvrij werkgebied.

7. Sterkte loepbril bepalen

Tot slot van de aanmeting wordt de sterkte (dioptrie) van het omgevingsglas van de loepbril bepaald. Veraf of dichtbij? Bifocaal of Multifocaal? Of kiest u liever voor een correctie op beeldschermafstand?

8. Op maat fabriceren

Indien alle parameters zoals, vergroting, werkafstand, convergentie, inclinatie, oogcorrectie etc. zijn opgemeten, dan hebben wij genoeg gegevens om voor u een loepbril op maat te fabriceren.

9. 7-punts nacontrole

Indien uw loepbril gereed is, en ontvangen in België, wordt deze nog uitgebreid door ons gecontroleerd (7-punts controle). Er wordt contact met u opgenomen voor het maken van een leverafspraak.

10. Aflevering van uw bestelling

Deze afleverafspraak houdt in dat onze optiekadviseur de loepbril passend komt maken en bijstellen. Dit duurt max. 15-20 min. Vaak gebeurt dit tussen de handelingen door.

Onze service

Indien er achteraf nog een bezoek of advies gewenst is, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.