Een goede ondersteuning aan uw werkhouding is essentieel bij een zittend beroep. Bent u op zoek naar een stoel die met u meewerkt? We helpen u graag precies die stoel te vinden die perfect past bij uw situatie.

Afspraak maken

Ook de beste arts of assistent heeft maar één rug.

Op zoek naar een werkstoel? Wie het grootste deel van het werk zittend doet, verdient de beste stoel. Het effectief aanpakken en voorkomen van nek-, rug- en schouderklachten gebeurt door het lichaam te ondersteunen in de juiste zithouding.

Dynamic stoel

De Dynamic stoel combineert een actieve en passieve zithouding door een revolutionair gepatenteerd schaarmechanisme. Hierdoor is de Dynamic de meest geavanceerde BQE stoel. Perfect om te gebruiken als tandartsstoel.

Bij het gaan zitten komt de rugsteun automatisch naar de rug toe en ondersteunt precies in de holte van de rug. Zo blijft de natuurlijke S-vorm en een optimale bewegingsvrijheid gewaarborgd.

Instellen is niet meer nodig nadat u dat eenmalig heeft gedaan. De Dynamic stoel heeft zijn bijdrage aan het bestrijden en voorkomen van nek-, schouder- en rugklachten in veel situaties bewezen.

Interesse in deze stoel
BQE Dynamic stoel

BackUp stoel

De BackUp stoel met een afgeschuinde zitting laat u dichterbij de patiënt (of de microscoop) te zitten, met maximale ondersteuning van de rug. Hierbij wordt een gezonde zithouding bereikt met een hoek tussen romp en knie van minimaal 110’ (hydraulisch verstelbaar). De zo verkregen licht holle kromming van de wervelkolom is vergelijkbaar met een staande houding.

De achterwaartse kromming van de wervelkolom wordt vermeden om overbelasting te voorkomen. Voor een uitgebalanceerde zithouding rusten de zitbotjes op het horizontale zitgedeelte en de dijbenen op het afgeschuinde deel. De tegendruk (cp) van het schuine deel is bovendien verstelbaar met de hydraulische knop (a). Een mechanische en een vaste versie zijn eveneens leverbaar.

Interesse in deze stoel
BQE BackUp stoel